3.2.2014

Terveellisempi omenapiirakka ja notkoselän vaivoja

Meillä olikin lapsivieraitten täyttämä vloppu ja olikin tosi mukavaa vaihtelua meidän arkeen :). Lauantaina meillä oli pari pikkumiestä vanhempineen kylässä ja päätin sen kunniaksi leipoa jotakin sellaista, mitä mekin voidaan T:n kanssa syödä ilman morkkista :). Löysin omenapiirakan ohjeen, johon ei tullut ollenkaan vehnäjauhoja, sokeria tai rasvaa. Pakkohan sellasta oli kokeilla! Ja tämmöstä siitä tuli.


Täytyy kyllä sanoa, että mun mielestä mikään ei korvaa oikeaa sokeria ja rasvaa maultansa, mutta tää oli ihan ookoo korvike, ei kuitenkaan sellanen, mitä hypettäsin aivan riemuissani. Koko piirakka tuli kylläkin syötyä, eli ei se ilmeisesti pahaa ollu muidenkaan mielestä :P Eli kyllä tätä kokeilla kannattaa, mutta älkää odottako samanlaista makuelämystä kuin oikeasta omenapiirakasta saa ;). Ja täältä sen resepti löytyy --> http://thegoodmorning.indiedays.com/2013/04/24/unelmien-omenapiirakka-proteiinilla-ladattuna/

Sunnuntaina päivä alkoi (siis ilmeisesti toisten iltapäivä ;)) kunnon jalkarääkillä salilla, jestas että olin salin revityin laku hetken aikaa ;D. Niin ja tehtiin me hartioille ja selällekin treeniä, kun on taas ollut semmosta tuntemusta, että hartiat menee aivan jökkiin ja alaselkäkin on vihoitellut... Salitreenin jälkeen olikin hyvä hakea puolenkilsan päästä T:n kummityttö veljineen pulkkamäkeen ja jatkaa jalkatreeniä siellä :D. Kyllä tuli kuuma, kun kiskoi tomeraa pikkuneitiä pulkassa mäkeä ylös ;). Hyötyliikuntaa parhaimmillaan :) (Kaikki muu hyötyliikunta, kuten töihin meno pyörällä tai kävellen on mulle aivan yök yök, kuka haluais mennä hikisenä töihin?! Onneks mun ei tarvi ees yrittää, ku työmatka on 30 km ;))

Oon saanu pysyttyä kyllä todella hyvin erossa herkuista, aivan itteeki ihmetyttää tää. Ehkä se johtuu siitä, että syön muuten normaalia kotiruokaa enkä yritäkään nipottaa jokasesta suupalasta enkä vetää mitään överilaiharikuuria. Vaikka oonkin tiukka siitä, että yhtään pullaa, keksiä, jäätelöä, sipsiä, karkkia tai roskaruokaa en syö ku herkkupäivinä ja niitäkin on ollut tänä vuonna vasta yksi. Kunpa tää itsehillintä vaan kestäis eikä tulis niitä heikkoja hetkiä (joiden tiedän olevan tulossa!)

Niinkun tuossa aiemmin mainitsin niin hartia- ja alaselkäongelmia mulla on ollut liikkumisesta huolimatta. Mulla on todettu jo joskus lukioikäisenä korostunut lannerangan lordoosi elikkäs suomeksi sanottuna notkoselkä, jota on kyllä monella muullakin suomalaisella. Alaselkä alko kipuilemaan lukioiässä ja kävinkin silloin fysiatriassa, jossa sain venyttelyohjeita ja hierontaa vaivaan. Näin myöhemmin oon tajunnut, että se kipuilu alko vaan ja ainoostaan sen takia, että olin niin vetelä enkä liikkunut paljon yhtään. Ja nyt luulen, että se kipuilu johtuu siitä, etten oo venytelly, vaikka se olis äärimmäisen tärkeää varsinkin tuon alaselän takia! Mulla on tosi kireät jalkalihakset ja ne vaikuttaa suoraan alaselkään, ja ne on varmaan kiristyny entisestään salitreenaamisen takia, joten nyt pyhästi lupaan itselleni, että alan venyttelemään joka päivä, ees 10 minuuttia. Ja venyttelinkin jo eilen ekan kerran :). Ja hartiaongelmat johtuu varmasti koneella istumisesta, jota teen paljon vapaa-ajalla ja myös töiden puolesta. Toivon, että venyttelystä ois apua myös mun hartioihin. Yritän myös saada selkä- ja vatsalihakset parempaan kuntoon, niin ne jaksas kannatella paremmin tota mun notkoselkää. Ja samalla mun karmea ryhti toivon mukaan pikkuhiljaa oikenis...! Että kyllä näitä elämäntapoja on syytä parantaa ihan terveydellisestäkin näkökulmasta eikä vaan siks, että peilikuva ois miellyttämpi!

Päivän naurut aiheutti Luna, joka oli vähän väsähtänyt trimmaajalla käynnin jälkeen ja herätessä lopputulos oli tämä :D Partakarvat raasulla aivan pystyssä :P


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti