1.4.2014

Reissaamista, tukkajuttuja ja siivousteknologiaa

Uih, vapaat on lusittu ja loistava Tampereen reissu tehty :).  Reissu sisälsi shoppailua, hyvää ruokaa, törky-stand uppia (välillä jutut meni toodella riman alta eikä tienny oisko itkeny vai nauranu :D), yökerhoilua ja mikä tärkeintä, erittäin hyvää seuraa from Rauma ;). Ai että, tämmösiä reissuja on niin kiva toteuttaa ja kun tällä kertaa saatiin aikataulut sopimaan vieläpä erittäin lyhyellä varotusajalla :). Lisäksi näin myös toista ystävääni, joka asustelee Tampereella, erittäin luksusta, nää on niin harvinaista herkkua mulle, vaikka pyritäänkin näkemään ees parin kuukauden välein :). I like ♥ Loppuviikko meneekin sit vissiin univelkoja tasatessa, jestas, en taida enää olla yhtä hyväs hapes ku 18-vuotiaana, ei sillon rytmit menny näin pahasti sekasin valvomisesta :D. Vanhuus ei tuu yksin :P

Herkuteltua tuli myös ihan kiitettävästi viikonlopun aikana ja taas huomasin sen, että vaikka mieli tekee syödä kaikkea hyvää (lue=epäterveellistä) niin kuitenkaan sen syömisen jälkeen ei tuu hyvä olo. Entistä paremmin alan huomaan sen, kuinka kroppa menee aivan jumiin ja tulee epämukava ja turvonnut olo varsinkin suolasen roskaruuan syömisen jälkeen. Arkisyöminen meillä on aika terveellistä, mut miks niitä käytäntöjä ei voi/ei kiinnosta noudattaa reissussa? Jos ens kerralla osais vaihtaa jonkun pizzan, hamppariaterian tai sipsipussin vaikka salaattiin. Oon kuitenkin alkanut arvostamaan hyvää oloa yli kaiken ja tää roskaruuan syöminen sotii aikalailla sitä vastaan. Ja tälläkin reissulla mulla ois ollu mahdollisuuksia syödä terveellisemmin, jos vaan oisin halunnut/ajatellut asiaa hieman etukäteen. Ehkä näistä joka kerta oppii jotakin ja pikkuhiljaa sitä oppii syömään järkevämmin.

Ja sama juttu alkoholin kanssa. Sitä seuraavan aamun olotilaa ei enää oikeestaan kiinnosta hankkia itelleen. Mikään ei oo niin perseestä, kun herätä aamulla päänsärkyyn ja pahimmas tapaukses huonoon oloon, puhumattakaan siitä, kun on ihan veto pois koko päivän ja ei saa mitään järkevää aikaseks. Tässäkin asias alkaa hyvä olo voittamaan alkoholin juomisen. Niin ja en kyllä tykkää siitäkään ajatuksesta, että alkoholijuomissa on törkeesti kaloreita...  Ja nykyään tulee kyllä muutenkin juotua todella harvoin mitään alkoholipitosta. Ainut millä tykkään herkutella on punaviinilasillinen hyvän ruuan kanssa :). Mutta lasillinen vaan, ei pullollista kerralla ;). Mua ei kylläkään haittaa muiden juominen millään tavalla, tää juttu koskee vaan mua itteeni, enkä mä miksikään absolutistiksi oo nyt ryhtymässäkään. Tää vähentäminen on ollu nyt vaan aika luontasta, kun yrittää muutenkin elää terveellisemmin.

Kevät etenee muuten hurjaa vauhtia, nyt sen huomaa siitä, että siitepölymäärät alkaa oleen huipussa :/ Varsinkin Tampereen reissun jälkeen olin ihan tukossa, nenä vuoti ja kurkkua kutitti koko ajan. Nyt se on hieman tasaantunut, mutta on koko ajan flunssainen olo. Ja oon siis allergialääkkeet alottanu kuitenki jo parisen viikkoa takaperin. Mutta onneks tää on vaan kausiluontonen juttu ja mulla tää helpottaa tosi paljon sitten, kun koivun kukinta on loppunu. Sitä siis odotellessa....!

Oon tässä miettinyt jo pari kuukautta uusia ideoita, mitä tekisin tukalleni. Käyn siis tällä hetkellä säännöllisesti värjäämässä juurikasvuni kampaajalla. Mulla on oikeesti tosi vaalea tukka ja juurikasvu näkyy tosi nopeasti tummassa tukassa. Haluaisin antaa tukalleni hieman "lepoa" värjäämisestä ja oonkin miettinyt, että miten voisin vähentää kampaajalla käyntejä siten, että tukka näyttäs silti koko ajan hyvältä. Liukuvärjäystä oon pyöritellyt mielessäni useasti, näinpäin värjättynä se näyttää todella hyvältä! (netin syövereistä bongattu kuva)


Mutta mun pitäs värjätä just toisinpäin, eli tumma jäis latvaan ja juuresta alkais tulemaan mun oma väri eli vaalea. Mutta siitä en olekaan aivan varma, näyttäisikö se yhtä hyvältä. Hmm... Tuleeko teille lukijoille mieleen ideoita, mitä mun kannattas tukalleni tehä, että se sais vähän taukoa värjäyksestä? Mallin aion kuitenkin pitää pitkänä. Otan mielelläni vastaan ideoita!:)

Sitten kotitöihin liittyvää asiaa :) Näin eilen yhden siivoukseen liittyvän välineen käytössä ja hurahdin siihen niin, että haluaisin sellaisen itellenikin!:P Nimittäin se vähentäs mun siivoukseen laittamaani aikaa, eli kyseessä on robotti-imuri! Eihän se tietenkään täysin korvais imuroimista, mutta olishan se kivaa, jos lattioilla ei ois niin usein hiekkaa, koirankarvoja ja mun hiuksia! Jos jotakuta kiinnostaa, niin eniten haluaisin tällä hetkellä Neato- merkkisen robotti-imurin, luin siitä hyviä kokemuksia ja testituloksia netistä ja sen vuoksi päädyin tuohon merkkiin. Ainut mikä asiassa siis mietityttää on tuo reilun 400€ hinta.... Se ei siis ainakaan vielä ole muuttamassa meille siivoamaan, mutta vakavassa harkinnassa on kylläkin :). Onko teistä kellään kokemuksia robotti-imurista??:) Mua ei haittais vaikka se ei pääsiskään meiän pörrömattojen yli, ne me voidaan ite imuroida välillä, mutta olis ees lattiapinnat useemmin siistinä :). Tuolta löytyy lisätietoa Neatosta kiinnostuneille: http://kauppa.robokeskus.fi/index.php?route=information/information&information_id=14

Semmosia tänne, pistäkäähän vaan reippaasti kommentteja tulemaan, tykkään todella kovasti lukea niitä :)

5 kommenttia:

 1. Me ostettiin juuri viime viikolla semmonen Philipsin halvempi robotti-imuri!Ollaan tykätty!!Hyvin ottaa koiran karvat! Tuos se nyt on pyöriny joka päivä.Ja tuosta Neatosta, J:n siskollahan on se ja ovat kyllä tykänneet ja sehän vastaa sitte jo kunnon imuria joka imuroi järjestelmällisesti. Nurkat tms tietty pitää ottaa mihinkä ei pääse.Voipi olla että meillekin semmonen vielä joskus tulee.Ainut huonopuoli on se kun meillä on täälä kynnyksiä.
  t.k.l-m

  VastaaPoista
 2. Ai te ootte ostanu sellasen!:) Kiva kuulla, että se semmonen halvempi malliki on ihan toimiva! Kun ei mulle niin oo väliä, vaikka ei nyt ihan joka nurkkaa ja kulmaa saiskaan puhtaaks, seki ois jo kova sana ku käytävät ja semmoset alueet missä ei oo mattoja pysyis puhtaana :). Ja tosi hyvä tietää, että Neatostakin on positiivisia kokemuksia! Ja eikös sen voi sit nostaa vaan semmoseen huoneeseen mihkä se ei ite pääse kynnysten yli? Ehkä mä sen verran voisin tehä ;).

  VastaaPoista
 3. Joo kyllästyttiin tähän koirankarvaan.. Viikkosiivous ei meillä riitä pitään paikkoja inhimillises kunnos.Eihän se tuota Neatoa vastaa, mutta ei mikään pilipali kuitenkaan ole. Tuota meidän mallia pystyy nosteleen huoneesta toiseen.Luulisin että Neatoakin.Täytyy muistaa esitellä lauantaina tuota meidän imuria.

  t.k.l-m

  VastaaPoista
 4. Liukuväri on kyllä hyvä idea! Tossa kuvassa ainakin näyttää ihan sairaan hienolta :D En kyllä vaan juuri tiedä, että toimiskohan se niin hyvin toisinpäin että juuri olis vaalee. Epäilen että ei, mutta hankala sanoa ku en oo nähny.

  Ainaki jotku vaalentaa takasin raidottamalla runsaasti, kuten esim. tää Maj Magicpoks-blogista: http://www.olivialehti.fi/magicpoks/2014/01/26/tummasta-vaaleaksi/ Tosin tossa sitä vasta värjäyttämässä täytyy käydäkin ja usein, mutta sit ku pääsee vaaleempaan niin varmaankin värjäämistä voi reilusti vähentää. Ja plussana olis, ettei olis semmosia tukka-näyttää-karseelta- vaiheita ;)

  VastaaPoista
 5. Oon nyt googletellu tota liukuvärijuttua ja kyllä se taitaa niin olla, että se näyttää hyvältä vaan näinpäin, eli vaalee latvoihin ja tumma juureen. Ja tulin siihen tulokseen, että mun on ihan turha yrittää pitää taukoa tukan värjäämisestä, kun en halua kuitenkaan palata blondiksi :D Joten en taida yrittääkään vähentää tukan värjäystä vaan keksiä vaan jotain uutta kivaa tälle reuhkalle ;). Mut pitääpä tsekata toi sun linkki!:)

  VastaaPoista