25.5.2014

Kevyempi kesä

Monesti kesällä koittaa painonpudottajien kovimmat haasteet. Silloin ihmiset vaihtavat vapaammalle vaihteelle ja haluavat muutenkin ottaa rennosti. Usein tähän liitetään myös jatkuva herkuttelu ja siiderin/ kaljan lipittäminen. Joka viikonloppu on jotakin menoa ja joka paikassa "pitää" syödä kaikkea sellaista, mikä ei omaan ruokavalioon kuulu. Se voi ahdistaa, jos tavoitteena on saada painoa pois eikä lisää. En ole mikään expertti painonpudotuksessa, mutta seura tekee kaltaisekseen, ja nykyään jopa minä, osaan joskus tehdä viisaampia valintoja :). Joten ajattelin, että näistä mun oivalluksista vois olla apua myös teille muille painonpudottajille :). Joten täältä niitä pesee :)

Jäätelö. Mitä on kesä ilman jäätelöä? Niinpä. Ja tottahan sieltä pakastealtaasta pitää joka kerta poimia se isoin kaloripommi mitä löytyy.... Meillä ostetaan nykyisin pakastimeen vain mehujäitä. Siitä syystä, että niissä on 80 kaloria/jätski, ne viilentävät oloa paremmin kuin kermajätskit ja lisäksi mehujäätä saa nuoleskella kauemmin kuin kermajätskiä :D. Tottahan mäkin joskus herkuttelen suklaajätskillä tai pehmiksellä, mutta en joka viikko. Alla oleva on meidän lemppari ja sisältää tuon mainitsemani kalorimäärän.


Grilliherkut. No nehän nyt vasta kesään kuuluukin! Onneksi grilliin voi laittaa lähes mitä vaan ja jopa niitä terveellisiäkin valintoja :). Ite en tykkää makkarasta niin paljoa, että sitä tarttis joka kerta saada, paljon me grillataankin sen sijaan kanaa. Lihat kannattaa maustaa ite, niin välttää marinadien kaloripommit, sen lisäks ite maustettu maistuu paljon paremmalta. Grillaamisessakin tulee muistaa annoskoot, mikä meinaa iteltä aina unohtua. Grillissä saa tehtyä monenmoisia kasvis-ja vihannesherkkujakin! 

Tässä muutamia hyviä linkkejä kevyempäään grillaamiseen, käykääpäs lukemassa! :) http://www.keventajat.fi/hyvinvointi/ruoka/grilli-kuumana

Tässäkin tulee huomioida se, että muutamia kertoja kesässä voi grillata vaikka millasia herkkuja, kunhan muuten arkisyöminen on kunnossa. On eri asia grillata joka päivä valtavat hiilari- ja rasvamätöt kuin kerran kuussa :). Meillä jokaisella on erilaiset tavoitteet painonpudotuksessa, joten sekin paljon määrittää sitä, kuinka tarkkana kesällä pitää olla syömisten suhteen. 

Alkoholi. Ja voi pojat, sitähän vasta kuluukin. On festareita, grillijuhlia, valmistujaisia, häitä. Joka paikassa "pitää" juoda. Vai pitääkö? Kevyempi siideri on aina paljon parempi vaihtoehto kuin tavallinen siideri. Toki, jos niitä juo monta illassa, kevyempi siiderikään ei pelasta lihomiselta. Varsinkin, jos niitä juo joka viikonloppu. Kesähelteillä on kiva juoda aina jotakin, mutta kokeilepa ensi kerralla makuvischyjä tai vaikka pepsi maxia, joka on mun luottojuoma ;). Siinähän ei ole yhtään kaloria. Alkoholista kieltäytymisessä on aina se vaara, että joku julistaa sut tylsäksi juhlien pilaajaksi. Selvinpäinhän ei voi olla kivaa. Vai voiko? Oon vähentänyt reilusti omaa juomista, mutta nautin silti edelleen varsinkin punaviinistä ja lonkerosta. En vaan juo niitä enää joka kekkereissä ja joka viikonloppu. Muut tavotteet on mennyt sen toiminnan edelle. 

Yks herkullinen ja vieläpä terveellinen juttu kesässä on kotimaiset marjat! Aivan vesi nousee kielelle, kun ajatteleekin mansikoita... Niin ja mustikoita ja vadelmia! Nam!:) Alla muutamia, herkullisia kuvia niistä jutuista, joita voi syödä ilman morkkista :)

Siinä muutamia vinkkejä :) Toivottavasti saitte näistä edes vähän motivaatiota jatkaa kohti omia tavoitteita :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti