23.5.2014

Lymfahieronnassa

Oon jo pitkän aikaa tuskaillut jalkojeni kanssa, jotka tuppaa turpoilemaan todella herkästi. Varsinkin pitkän työpäivän jälkeen jalat on kuin limput ja inhottavan tuntusetkin. "Tuntuuko joskus siltä, että on pakko nostaa jalat ylös?" ;) Joo kyllä tuntuu! (Mistä tulikin mieleen, että en oo kyllä ikinä kokeillu sitä Hirudoid fortea, minkä mainoksesta toi lause on peräisin...) Yön aikana turvotus luonnollisesti laskee, kun kroppa on vaakatasossa ja nesteet pääsee kiertämään, mutta illat on pahimpia. Tukisukkia oon kauhulla aatellu, niitä mä varmaan pian joudun käyttämään, jos haluan välttää tukosten syntymisen (kääk!). Näin kesän alussa, aloin miettimään muita konsteja turvotuksen ehkäisyyn ja keksin lymfahieronnan. Lymfahieronta tarkoittaa siis imunestehierontaa, joka pyrkii poistamaan lymfa- eli imunesteen kierron häiriöitä. Lymfahieronta poistaa turvotuksia kuljettamalla pakkaantuneita nesteitä kudoksista ja se myös aktivoi elimistön puolustusmekanismeja tehostamalla imunesteen virtausta.

Innostuin lymfahieronnasta ja varasin ajan Lapuan Royal Beauty Spahan Elina Espinalille, joka on juuri toukokuun alussa aloittanut lymfahierontojen tekemisen. Royal Beauty Spa on viime vuonna avattu kauneus- ja hyvinvointipalveluja tarjoava yritys, jossa työskentelee useampi alan ammattilainen. Hoitolalla on isot, valoisat ja kivasti sisustetut tilat Lapuan keskustassa, Kelan vieressä. Alla muutama kuva, jotka on poimittu Royal Beauty Span facebook- sivuilta https://fi-fi.facebook.com/kauneushoitolaroyalbeautyPääsin siis Elinan käsiteltäväksi tunnin ajaksi, jolloin käsiteltiin kasvot, hartiaseutu, decolte, vatsa ja jalat. Elinan mukaan vaikutus tehostuu, kun jalkojen lisäksi käsitellään myös yläkroppaa. Sain kääriytyä pyyhkeen ja peiton alle käsittelyn ajaksi ja vain nauttia hoidosta. Lymfahieronta tehdään siis kvyesti sormilla tai koko kädellä pumpaten, riippuen kohdasta, jota hierotaan. Kasvoilla imusuonistot ovat lähellä ihon pintaa, joten kasvot hierotaan erityisen hellästi, mutta niissä kohtia kroppaa, jossa imusuonistot ovat syvemmällä, käytetään voimakkaampaa pumppausta. Hieronta on siis erittäin nautinnollista ja sopii myös sellaisille, jotka eivät pidä klassisesta tai voimakkaammasta hieronnasta.

Lymfahierontaa käytetään hyvin monenlaisista syistä johtuvaan turvotukseen; raskaudenaikaiseen turvotukseen, vammojen ja leikkausten jälkihoitoon (turvotuksen poistuminen vähentää myös kipua), lentokonetta paljon käyttäville ja myös ennaltaehkäisevänä hoitona. Elina vinkkasi, että hieronta sopii myös elämäntaparemontin tehneille, jotka kaipaavat aineenvaihduntaan tehostusta. Hieronta sopii lähes jokaiselle, mutta muutama kontraindikaatiokin löytyy. Hierontaa ei suositella tuoreen laskimotukoksen jälkeen, infektion aikana eikä silloin kun pahanlaatuisen kasvaimen hoito on kesken.

Hoidon jälkeen Elina ohjeisti juomaan ainakin litran enemmän vettä, kuin normaalisti juon. Loppupäivä voi kuulemma kulua vessassa rampatessa, kun nesteet lähtevät liikkeelle. Jo nyt, pari tuntia hoidon jälkeen, huomaan nestekierron parantuneen. Yritän nyt muistaa juoda runsaasti, varsinkin kun on näin lämmin päivä ja pitäisi muutenkin juoda enemmän. Lymfahieronta oli positiivinen kokemus ja luultavasti tulen kokeilemaan tätä toistekin :). Rentoutti mukavasti mieltäkin peiton alla maatessa, silmät kiinni ja kuunnellessa rauhoittavaa musiikkia.

Jos innostuit lymfahieronnasta ja haluat myös kokeilla, ajan voi varata hoitolan numerosta, joka löytyy ylempänä olevasta linkistä ja Elinan yhteystiedot löytyvät esimerkiksi myös täältä: https://fi-fi.facebook.com/pages/TMI-Elina-Espinal-Hyvinvointia-jokaiselle/621921997834528

PS. Hoitolalla on alakerrassa isot saunatilat, joita voi varata virkistyskäyttöön :) Royal Beauty Span facebook-sivuilta löytyy kuvia!:)

Postaus toteutettu yhteistyössä Elina Espinalin kanssa.

1 kommentti: