13.7.2014

Mehulinkoilua

Kesäkuussa osallistuin yhtenä aurinkoisena iltana Tehyn järjestämälle luennolle, jonka aihe oli "Ravinnon merkitys elämässämme". Aihekin toki kiinnosti, mutta vielä enemmän kiinnosti ilmainen salaattibuffet, jota infossa meille luvattiin :D. Parin työkaverin kanssa lähdimme siis tuolle luennolle, söimme hyvät salaatit ja jäimme kuuntelemaan luentoa. Etukäteen en tiennyt tarkemmin mitä siellä saisimme kuulla. Luento olikin yllättävän mielenkiintoinen, saimme nimittäin "aivopesun" Suomen toistaiseksi ainoalta mehuterapeutilta Petra Sippolalta :). Olen joskus ollut hänen järjestämällä zumba-kurssilla, mutta tämä mehuterapia oli ihan uusi juttu. Petra kertoi niin innostavasti ja ilman mitään "woodoo-keinoja" itsetehtyjen mehujen tärkeydestä ja terveellisyydestä, että ainakin puolet kuuntelijoista nyökytteli päätään mietteliäänä. Oon jo pitkään ollut sitä mieltä, että kaupan mehuja ei ole terveellistä juoda päivittäin varsinkin lisätyn sokerin vuoksi, mutta myös lisäaineiden vuoksi (niitä nyt on tietysti monessa muussakin asiassa, mutta ymmärrätte varmaan pointtini). Petran mielestä itsetehtyjä hedelmä- tai vihannesmehuja juomalla saa helpommin ja ravintorikkaammin päivän kasvissuositukset täytettyä, kuin muussa muodossa nautittuna. Se on kuulemma suolistollekin parempi vaihtoehto. En osaa kertoa yhtä tyhjentävästi enkä yhtä innostavasti tästä aiheesta enkä siihen pyrikään, mutta tuon luennon jälkeen innostuin aiheesta niin paljon, että hankin meillekin oman mehulingon!:) Eniten tykkään appelsiinimehusta, siitä tulee aivan samettista mehulingolla!

Appelsiineista poistetaan vaan kuoret, kone erottelee kaiken muun pois juotavasta mehusta :) Tän koneen puhdistaminen on helppoa, eikä se vie paljoa aikaa. Toki tykkäisin viä enemmän semmosesta versiosta mikä puhdistais itte ittensä ;) Tämän oman mehulinkoni tilasin Verkkokaupasta.
Luennon aikana oli mahdollista päästä maistamaan omenainkivääri-mehua, mutta itse en uskaltanut testata omena-allergiani vahvuutta, joten jätin sen väliin. Petralta on muuten tullut myös Mehukas-kirja, jossa on erilaisia mehureseptejä :)

Mutta yksi päivä kotona uskaltauduin kokeilemaan myös omenamehua!:) Omenasta ei tarvi eikä kannata poistaa kuoria, koska tärkeimmät ravintoaineet sijaitsevat hyvin lähellä omenankuorta. (Toki omenat pitää pestä hyvin). Näin siis Petra opetti :) Ja selvisin ilman allergiaoireita! Uskalsin kylläkin juoda vain yhden lasillisen, kun kurkussa tuntui hieman oudolta mehun juomisen jälkeen. Join perään pari lasillista vettä ja se helpotti eikä tarvinnut ottaa antihistamiinia. Mutta ei omena silti tuu koskaan oleen mun lemppari.Lisää tietoa aiheesta voi käydä lukemassa vaikka täältä Petran sivuilta: http://www.mehukas.info/aloittelijan-opas

Tää on ihan loistava masiina varsinkin näin kesällä kun hedelmät ja kasvikset on halvempiakin :) Onko siellä muita mehulingon omistajia? Onko teillä hyviä reseptejä mulle?:)

2 kommenttia:

  1. Tollanen ois kiva kapistus, mut vie meijän pikkuruises keittiös liikaa tilaa -.- Blenderiki on joutunu kaappiin piiloo ja smoothieiden tekeminen sen myötä jääny :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tilaahan se vie... Mutta kummasti sille tilaa löyty, ku pakko oli saada semmonen ;). Meillä tehään kyllä edelleenki smoothieitakin, ei olla viä kyllästytty niihin :)

      Poista