24.8.2014

Simpsiön luontopolulla

Kesälomalla sain päähäni, että nyt pitää päästä metsään lenkille. Joku vaellusreittikin ois ihana kokea tänä syksynä, mutta ensihätään me paineltiin täällä Lapualla Simpsiön luontopolulle. Näin ekalla kertaa ei lähdetty kiertämään pisintä mahdollista reittiä, mutta kyllä mä siitäkin jo haaveilin. Onneksi netistä löyty reittikartta, niin ei me kaks eksytty ;) ---> http://www.lapua.fi/files/Kuvitus/Luonto-Simpsio%20reittikartta.pdf
Meille sattu just sopiva, pilvinen päivä reitin kiertämiseen ja väkeäkin oli tosi vähän liikkeellä. Tykkäsin tuosta luontopolusta, oli jopa haasteellisia ylämäkiäkin ja kivoja pitkospuupätkiä.

Me lähdettiin matkaan Hiihtomajan pihasta. Hiihtomajan nurkalla oli iso keko polttopuita, joita olis varmaan saanu ottaa mukaan? Reitin varrella oli nimittäin ainakin pari eri laavua, joissa ois voinu tehdä nuotion halutessaan.
Tottahan näiden piti päästä uimaan heti, kun vettä oli näkyvissä.... Ei tainnu koirien mielestä olla vielä liian kylmää vettä!


Koirat nautti, kun sai pinkoa edestakasin meidän välissä ja haistella uusia tuoksuja :)


Opasteet oli ihan selkeät, että hyvin uskalsi tuonne lähteä, vaikkei maastoa tunnettukaan yhtään.


Tuonne täytyy kyllä mennä toistekin, on se metsässä lenkkeily vaan ihan eri juttu kun kävelykaduilla tallaaminen. Ootteko samaa mieltä?

Pssst....! Alla päivän toinen postaus :)

2 kommenttia:

  1. Varmaan ne puut oli tarkotettu mukaan otettavaksi, jos siinä kohdassa ei ollu mitään nuotiopaikkaa?! Yleensä noissa paikoissa on nuotioo varten puut, että Metsähallitus tai sit paikan ylläpitäjä hoitaa :) Ja metsässä on kyllä ihanan rentouttavaa, varsinki jos ei oo kauheesti muuta jengiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siinä Hiihtomajankin vieressä oli nuotiopaikka, mutta jotenki mulle tuli semmonen ajatus, että siitä sais varmaan ottaa sinne reitillekin mukaan niitä puita :)

      Poista