21.9.2014

Mehuilla maiskuttelua ja koirien hampaiden hoitoa

Mä oon täällä nautiskellut ystävän äidin tekemästä mansikkamehusta, slurps, miten hyvää! Ihanaa, kun mekin saimme sitä muutaman pullon ystävältä :) Täällä on viikonloppu mennyt rauhallisissa merkeissä, perjantaina sain yhden ystävän koiransa kanssa kylään ja eilen me vuorostaan kyläiltiin tuolla mehujen antajalla :) Tää päivä me vietetäänkin naisten kesken (siis feat Muru & Luna), kun T on rakkaan harrastuksensa parissa (frisbeegolf, need I say more :P). Oon tässä miettinyt, että minkähän noista miljoonista siivouskohteista mä täällä kotona räjäyttäisin, vai teenkö yhtään mitään ;).

Tänään mun pitäs vihdoinki ryhdistäytyä myös koirien hampaidenhoidon parissa. Vannoin jo alkukesästä, että alan harjaamaan niiden hampaita, koska en sen ensimmäisen (ja toivon mukaan viimeisen kerran jälkeen) halua viedä kumpaakaan koirista eläinlääkärille nukutettavaks hammaskivenpoiston vuoksi. Oon siis nyt ostanut ne hammasharjat- ja tahnat! Vielä kun niitä tulis käytetttyäkin :P Oon myös ostanut sitä Plaque Offia, minkä pitäs vähentää plakin ja hammaskiven muodostumista. http://www.petenkoiratarvike.com/tuote/plaque-off-60-g/110200/ Te, jotka käytätte tota Plaque Offia, niin onko siitä ollut hyötyä? Entä onko joku yrittänyt poistaa hammaskiveä kotona? Haluisin nyt panostaa tähän asiaan, ettei noille ressukoille tulisi tulehduksia tai jopa hampaidenpoistoja, verenmyrkytyksestä nyt puhumattakaan....

Ostin nyt eka tollaset sormeen laitettavat hammasharjat, mitään käryä ei oo, oisko tavallisen mallinen harja ollut parempi.


Lenkillä jo käytiinkin tänään, mutta lyhyempi kierros, kun ensin olin suunnitellut, sen takia kun siellä satoi :( Emäntä eikä varsinkaan koirat oo sateen ystäviä... Mutta ensin piti kuvata uusia ulkoiluvaatteita, joihin tykästyin kovasti :)

Mammuttimarkkinoilta löytyi muuten eilen älyttömän halpaa lohta (5,95/kg) jota meinaan tänään laittaa uuniin vesi kielellä. Lohi on niin hyvää!

Nauttikaahan vielä tästä sunnuntai-päivästä, huomenna se arki taas alkaa!

7 kommenttia:

 1. Annikki ainakin poistaa itte koiraltaan hammaskivet, toki sillä on tekniikka hallussa ja töistä on saanu vanhoja instrumentteja. Kyllä säkin sen varmaan pystyisit tekeen, instrumentin sais varmasti eBaysta ja kun vähän kattois tekniikkaa niin onnistuis.. Kuitenki haitallisempaa on se ikenen alainen hk, joka on hankalampi poistaakin, ja kivuliaampi :/ Mutta Annikki myös lankaa koiransa hampaat! Se on harjan lisäksi tosi hyvä keino ehkästä kiveä. Ja näin lonkalta veikkaan että ihan normi harja olis parempi ku toi sormi, mutta kokeile ihmeessä. Jos ihmisharjan ostaa niin saa olla kyllä medium, softilla ei varmaan koirakivet lähde. Nää olis mun vinkit :D
  p.s. kivat ulkoiluvaatteet! Mistä noi housut on? Tarttisin kans tommoset syyslenkkipökät...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis noita hampaidenhoitovälineitä saa siis ihan koiratarvikeliikkeistä. Tosta koiran hampaiden lankaamisesta en oo koskaan kuullukaan, enkä kyllä usko, että semmonen meiän koirille sopis :P + että koirien hampaiden välit ei oo samalla lailla tiukkoja, ku ihmisillä, joten en ees tiä mihin väliin sitä sovittelisin :P Annikin koirien täytyy kyllä olla tossa tilantees toooodella rauhallisia, jos se pystyy tommosia hoitotoimenpiteitä kotona tekeen :D. Sen takia ne eläinlääkäris just nukutetaanki, että sais varmasti kaiken hammaskiven pois, ku potilas ei liiku koko ajan ;).

   Mun mielestä toi sormihammasharja oli hyvä ainakin näin alkuun, en tajua miten tavallisen mallisella harjalla kukaan näkis/tuntis osuuko ees hampaaseen :DD Ja tosiaan, koirille on ihan omia hammasharjoja, ettei tartte ihmisten harjaa ostaa :) Ja usein koirille syötetään viä lisäks luita hampaidenhoitoon :) Se poistaa kas tehokkaasti hammaskiveä.

   Nii ja noi kuteet on Supersportista! Housut on Icepeakin semmoset softsell-housut, tosi hyvät just tämmösille keleille :)

   Poista
  2. Mulla on ehkä vähä liian ihmismäinen näkökulma tähän aiheeseen :D Mutta hyvä kun oot löytäny sopivia välineitä!
   Mä oon kans ihan samaa miettiny että miten se Annikin koiran hammashoito onnistuu, mutta kyllä se Lilli on muutenki semmonen lullukka että kai se on vaan pennusta asti siihen totutettu.. En oo koskaan seurannu sivusta kun se sitä suuta hoitaa, että kuinka kiltisti se siinä hetkessä on :D

   Poista
 2. Toi Plaque offi enemmänki vähentää, ku poistaa, mut siis meillon ihan normi hammasharja, millä jynssätään ja sit oon joskus saanu Tullinsuusta sellasia plakin kairausvehkeitä, ni niillä saa kans hyvin rapsuteltua sitä poies :D hahaha...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juujuu, nimenomaan vähentää, ei kokonaan poista, niinhän mä tuolla ylempänä kirjotin ;). Ja jokasella koiralla pitäs kyllä olla oma harja, siinähän ne kaikki pöpöt vasta siirtyykin ku harjaatte sillä samalla harjalla :DD. Voi reps...

   Poista
 3. Yks olis myös, et ei turvottais napuja, mut Sara ei ainakaa ees syö jos ei oo turvotettu :D Mustis ja Mirris neuvovat luiden suhteen hyvin ainaki Sjoella, mitkä on sopivia tohon hammaskiven ehkäsyyn! Ja tos plaque offis ei oo se annostelu nii justii, mä oon laittanu sitä reippaasti jos Saralla on näkyvää hammaskivee ollu. Rupespa tekeen mieli croisanttia, joko on tarjoilut pystys? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siitä napujutusta oon kas kuullu, mut meillä ainakin tulee sit vatsan kas ongelmia, jos ei yhtään vettä laita. Mut kyllä niillä yleensä silti rouskutettavaakin niissä on :). Mustis & Mirris saa kyllä hyviä neuvoja asiaan ku asiaan :)

   Ja ny just ei oo croissanttia, mutta eikö sitä nopeesti saada taas järjestettyä?!:D

   Poista