17.4.2015

Hankintoja

Viime yö meni vähän huonosti, heräilin kaikenmaailman särkyihin ja teppasin pitkin kotia lonkkakipujen helpottamiseksi. Siinä hereillä ollessa tulikin vähän stressattua, kun aina tuntuu löytyvän asioita, joita en ole vieläkään hankkinut tai pakannut valmiiksi lähtöä varten. Ja olisi se kiva tulla kotiinkin sairaalasta ja todeta, että mitään ei tarvitse heti lähteä hakemaan kaupasta tai apteekista. Kaikkia tarpeita ei vaan pysty etukäteen tietämään ja en halua kovin paljon turhia juttujakaan ostaa "vain varmuuden vuoksi", joten kauppareissuilta tuskin tullaan välttymään. Ja T nyt pystyy hakemaan kyllä sitten yksinkin yhtä sun toista. Mutta jotain tän stressailun ansiosta sain taas aikaiseksi, vauvan kotiutumisvaatteet on nyt valittu :). Harmi, että niiden värit ovat sen verran sukupuolen paljastavia, etten voi niitä teille esitellä, mutta edes tän vanuhaalarin voin näyttää :)


Apteekista kävin hakemassa keittosuolatippoja, jos pikkuisella on nenä tukossa, muita apteekkituotteita ajattelin hakea vasta sitten, jos niille tulee oikeastikin tarvetta. Vai tuleeko teille jollekin mieleen jotain mitä apteekista ois hyvä hakea jo etukäteen? Mille lähes 100% varmuudella tulee käyttöäkin? Bebanthenia ja muita rasvoja meillä onkin jo valmiina...

Huomenna ollaan menossa T:n kanssa ostaan urheilutarvikkeita sille, niin mä pääsen samalla ostamaan imetysliivejä, kun mulla ei oo vielä kun vasta yhdet ja ne istuu tosi huonosti eikä sovi ainakaan yökäyttöön. Joten sekin asia on kohta hoidettuna.

Sitten mun on pakko vinkata teille muille raskaana oleville Imetyksen tuki ry:n nettisivuista, joista saa ihan huikean paljon hyvää tietoa: http://www.imetys.fi/ Niihin ois hyvä perehtyä jo raskausaikana. Ite oon liittynyt myös heidän facebook- ryhmään, missä voi kysyä tukiäideiltä kaikkea mitä ikinä mieleen juolahtaakaan imetykseen liittyen. Oon kokenut niiden juttujen lukemisen hyväksi jo ennen vauvan syntymää. Siellä näin muuten mm. linkin jonka voi lähettää isovanhemmillekin, joiden imetystiedot saattavat olla vanhentunutta tietoa. Vauvoja kun on imetetty viime vuosikymmeninä niin monenlaisilla ohjeilla, että ei ihme, jos lähipiirissä tulee kummeksuntaa nykyiselle vauvantahtiselle imetykselle. Kaivelin sivustoa äsken ja löysinkin sen linkin: http://imetys.fi/index.php/tukea-tietoa/imetystukilista/imetysasenteet/481-imetysopas-isovanhemmille

Tuli nyt aika vauva-asioihin painottunut postaus, mutta eipä tässä vaiheessa tunnu pääkopasta löytyvän muille aiheille tilaa :D Joten yrittäkää kestää ;)

4 kommenttia:

 1. No ei sulla kyllä mitää täyslaidallista vauvapostauksia oo vielä ollu, mä oon ajatelluki että kas kun et enempää kirjota vauvajuttuja :) Että ei oo ylitarjontaa! Voi että, jänniä päiviä ku ei varmaan mee enää kauaa ennenku Inu näkee päivänvalon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiän, että kaikki mun lukijat ei oo mitään mammaihmisiä, ni sen takia oon yrittäny kirjotella muistakin asioista, mutta lähikuukausina tää vauvateema taitaa vallata täälläkin enemmän tilaa :) Mutta hyvä, jos ei vielä kyllästytä :D Ja saas nyt sit nähdä, kuinka monta päivää vielä menee ennenku tämä veijari suostuu luopumaan yksiöstään ;)

   Poista
 2. Pitääpä lukea vielä nuo imetyssivut, hyvä vinkki, kiitos! Täällä ihan samat vaivat, lonkkia vihloo öisin ja pitää nousta ylös. Ja onpa täällä myös sama tähtihaalari lähdössä mukaan kotiutumista varten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että mun sivustovinkistä oli hyötyä :) Ja tsemppiä sinnekin vaivojen kanssa, eikö nää pian jo ala loppumaankin :) Noi newbien jutut on jotenki niin söpöjä, sen takia tää tähtihaalarikin oli pakko saada :)

   Poista